23.1.12

Οι όμορφες κομπίνες σε όμορφα
υπουργικά γραφεία γίνονται...

Αν τυχόν είχατε την λαθεμένη εντύπωση ότι οι κομπίνες γίνονται στην "πιάτσα", σε τίποτε σκοτεινά καταγώγια, θα πρέπει, έστω σιγά-σιγά, να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι ...νυχτώσατε μακρυά.
Σε ...φωτεινά καλοεπιπλωμένα και καλοστολισμένα υπουργικά γραφεία γίνονται.
Π.χ. το 1999 ακολουθώντας τις ντιρεκτίβες της τότε ΕΟΚ περί απελευθέρωσης της «Αγοράς» {στα πλαίσια της οποίας αναπτύχθηκε και ...καρδάμωσε η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ στο Χρηματιστήριο} η κυβέρνηση Σημίτη έφτιαξε έναν νόμο -τον υπ' αριθ. 2773- για να καταργήσει το μονοπώλιο, λέει, της ΔΕΗ.
Δόθηκε η δυνατότητα στην Ιδιωτική ...Υστεροβουλία να στήνει "μαγαζιά" πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ενέργειας που δεν χρειάζονταν να παράγει η ίδια: Μπορούσε να την αγοράζει από την ΔΕΗ... σε ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Ούτε να την μεταφέρει η ίδια στους πελάτες: Δεν χρειαζόταν να έχει δικά της δίκτυα... μπορούσε να χρησιμοποιεί τα δίκτυα της ΔΕΗ... με ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Αρκούσε να πιάνει πελάτες (να αφαιρεί δηλαδή πελάτες από τη ΔΕΗ), να εισπράττει τους λογαριασμούς ρεύματος (αλλά και τα τέλη υπέρ Δήμων και ΕΡΤ - και τελευταία το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας...) και να πληρώνει την ΔΕΗ τα αναλογούντα με τις μειωμένες τιμές...
Και να το εδάφιο-κλειδί του νόμου:
«οι υποχρεώσεις των εταιρειών που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής μεταφέρονται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στα μερίδια αγοράς στους υπόλοιπους προμηθευτές λιανικής και χονδρικής».
Και να όσα αποκαλύφθηκαν:
Δυό από αυτές τις εταιρείες-εισπράκτορες κατάφεραν (με ή χωρίς λάδωμα, δεν έχει διευκρθνιστεί ακόμα) να αφήσουν απλήρωτα στην ΔΕΗ 67 εκατομμύρια ευρά και στον ΔΕΣΜΗΕ(*) 120 εκατομμύρια.
Εισέπρατταν κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος των -περίπου- 200.000 πελατών, που κατάφεραν αυτά τα χρόνια να αποσπάσουν από την ΔΕΗ, αλλά δεν πλήρωναν τα αναλογούντα για την παραγωγή και μεταφορά του ρεύματος.
Τό τράβηξαν το ...φέσι όσο μπόρεσαν να τό τραβήξουν και μετά ...πούλησαν τις μετοχές τους σε ξένη εταιρεία, ρώσσικων λέει συμφερόντων, που έχει έδρα στα νησιά Μάρσαλ!!!(**)
Μιά -πολύ πιό "κομψή"- επανάληψη δηλαδή του ...«μην τον είδατε τον Παναή;»...
Και βέβαια το φέσι των 187 εκατομμυρίων με βάση το παραπάνω ...πανέξυπνο εδάφιο του νόμου, θα το επιβαρυνθεί αρχικά η ΔΕΗ και, μέσω αυτής, ΕΜΕΙΣ βέβαια...
Όπως πάντα.
Αυτό θα πει «Ιδιωτική ...Πρωτοβουλία» φίλοι και φίλες μου.
Μόνον όποιος την αναπτύσσει, προκόβει...
-------------------------------
(*) Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. : Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
Φορέας που ιδρύθηκε με τον ίδιο νόμο και ανέλαβε από την ΔΕΗ την μεταφορά-διανομή του ρεύματος.
(**) Ξέρει κανένας καταπού πέφτουν αυτά;;;

14.1.12

Όχι αυγά και γιαούρτια!!!

Όσοι με ξέρουν είτε in the flesh(*) στην καθημερινή ζωή είτε εδώ, στην εικονική, θα ξέρουν και ότι δεν είμαι σύμφωνος με το να πετιούνται αυγά ή γιαούρτια στους παντός είδους "ταγούς" μας.
Διαφωνώ πολύ (ή "κάθετα" που λένε οι ΠΑΣΟΚοι...) με την ενέργεια αυτή εναντίον υπουργών, βουλευτών, δημάρχων κλπ, έστω και αν αυτοί έδωσαν τα χείριστα σημάδια ανικανότητας, αναξιότητας, υποκρισίας, ψευδολογίας ή και, νέτα-σκέτα, διαφθοράς ακόμα!
Διαφωνώ πολύ διότι, στις άθλιες μέρες που περνάμε, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι συνάθρωποί μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και άλλοι -οι πιο τυχεροί- καταφεύγουν στα δημόσια συσσίτια για ένα πιάτο φα'ί', ενώ άλλοι συλλέγουν τα περισσεύματα στις λαϊκές αγορές ή/και στους κάδους απορριμάτων, διαφωνώ πολύ να χρησιμοποιούνται ΤΡΟΦΙΜΑ ως μέσα αποδοκιμασίας!!!
Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός μας και νύν -ακόμα....- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που -μήν το ξεχνάμε- είχε πάρει στις πρόσφατες εκλογές τις ψήφους σχεδόν των μισών Ελλήνων, άλλα είχε προβλέψει -και έμμεσα συστήσει- σε
περίπτωση τυχόν αποτυχίας τους στην διακυβέρνηση της χώρας:
«Θα μάς πάρουν μέ τις πέτρες» είχε πει ο τότε πρωθυπουργός.
Δεν είχε πει θα μάς πάρουν με τ' αυγά και τα γιαούρτια!!!
Κι εμείς δεν πρέπει να πράττουμε διαφορετικά από ό,τι είπε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός!
Να ψάξουμε να βρούμε ΠΕΤΡΕΣ, για να εκδηλώσουμε την αποδοκιμασία μας εναντίον όσων θεωρούμε ότι πρέπει να την εκδηλώσουμε.
Όχι να σπαταλάμε τρόφιμα, τόσο αναγκαία σε κάποιους συνανθρώπους μας!!!

Υ.Γ.
Να ήταν τουλάχιστον τα γιαουρτάκια σε παραδοσιακούς πήλινους κεσσέδες, όπως το εικονιζόμενο, αντί μέσα σε εκείνα τα απαίσια πλαστικά, τότε θα το ξανασκεφτόμουνα και ίσως απέσυρα το δεύτερο σκέλος της διαφωνίας μου, διότι μερικώς θα είχαν τα αποτελέσματα του πετροβολήματος, το οποίο συνέστησε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) αθάνατε αγγλομαθή Κουλούρη... πόσα μάς δίδαξες!

8.1.12

Με ένα "γιούχα" θα φύγουν...
γερό "γιούχα" όμως, έ!...

Το γιουχάρισμα των "ταγών" μας στις δημόσιες εμφανίσεις τους τείνει να γίνει κακή μας έξις...
Ή μήπως καλή;;;
Μια σκέψη κάνω... Δεν είμαι σίγουρος... Ταλαντεύομαι.
Πείτε κι εσείς...