16.4.12

«Όλοι μαζί τα φάγαμε» :
Η "υπερασπιστική γραμμή" του Άκη
και άλλα «ωραία»

* Ως υπεράσπισή του ο Άκης (Απόστολος-Αθανάσιος) Τσοχατζόπουλος δήλωσε το αυτονόητο... δηλαδή ότι τις αποφάσεις για το ποιός/ποιοί θα επιλεγούν ως προμηθευτές των εξοπλιστικών ειδών (τάνκς, αεροπλάνα, υποβρύχια και δεν συμμαζεύεται...) δεν τις πήρε μόνος του αλλά το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας... κάπως έτσι...)
Βεβαίως και όλοι μαζί (οι ...κυσεάτες) τις πήρανε τις αποφάσεις, βεβαίως και.........
όλοι μαζί τα φάγανε.
Διότι, αν είσαι σε τέτοια θέση (μέλος του ΚΥΣΕΑ) και δεν ξέρεις ότι η δωροδοκία-δωροληψία είναι μόνιμη πρακτική, διεθνής ...νόμος (κάτι σαν 11η εντολή της ανταγωνιστικής ..."θεάς" αγοράς),  καλλίτερα να πάς «να ξύνεις πατσάδες», κατά την απαξιωτική έκφραση της πιάτσας παρά να κάνεις τον υπουργό (του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ)...
Και δεν θά 'ταν βέβαια το ΠΑΣΟΚ (είτε η ΝΔ πιό πριν και πιό μετά) που θα ανέτρεπε τέτοιον διεθνή ...νόμο.
Χρειάζονται ..."testicles", όπως είπε ο φίλτατος -και ολίγον αθυρόστομος- καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος σε πρόσφατη εκπομπή της ΝΕΤ, για κάτι τέτοιο, τα οποία -προφανέστατα- δεν υπήρχαν.
* Αντίστοιχα ως υπεράσπισή του ο νορβηγός σφαγέας Μπρέϊβικ διάλεξε να κάνει τον ψυχοπαθή. Προφανώς διότι έτσι τον συμβούλεψαν οι δικηγόροι του, μπάς και την γλιτώσει «φτηνά»: Χαιρέτησε φασιστικά μπαίνοντας στο δικαστήριο.
Νά 'ναι όμως έτσι;;;
Από πότε οι φασίστες σκοτώνουν ξανθά-γαλανομάτικα παιδιά τα ...ανφάν-γκατέ της «άριας φυλής»;;;
* «Ομοβροντίες» της Λαγκάρντ (ΔΝΤ) και διάφορων άλλων του "τόξου" των λακέδων των Αγορών και των διεθνών τοκογλύφων. Θέλουν "σταθερή" κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Δεν λένε όμως όλη την αλήθεια. Σταθερώς υπάκουη (για να μην πω : υπόδουλη...) θέλουν να είναι όπως π.χ. μιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που έχουν συνυπογράψει την (υπό τύπον σωτηρίας...) εξαθλίωση των ελλήνων. Το κακό είναι ότι η σωτηρία αφορά τους δανειστές-τοκογλύφους, την αποπληρωμή των δανείων με νέα δάνεια και...τελειωμό δεν έχει.
* Ένα άλλο με τον Άκη: Το ότι η οφσιόρ που του «έστειλε» κάτι πολλά-πολλά λεφτάκια ονομάστηκε Tor-casso, δεν μού βγαίνει απ' το μυαλό ότι σχετίζεται με την αγορά των πυραύλων Tor M1 και τις "μίζες" βέβαια που εισπράχτηκαν...
Δεν είμαι γλωσσολόγος αλλά νομίζω ότι οι δικαστικοί που θα ασχοληθούν με το θέμα πρέπει να συμβουλευτούν τον κ. Μπαμπινιώτη ή τον κ. Νόαμ Τσόμσκυ ή όποιον άλλον επιστήμονα του είδους...
Πολύ περισσότερο αφού και το υπόλοιπο "συνθετικό", εκείνο το "casso", θυμίζει έντονα την cassa/κάσσα, το ταμείο δηλαδή.
Κι αλλού όμως αν τό πάμε, ότι θυμίζει την κάσσα, που χρησιμοποιείται για το θάψιμο, πάλι ύποπτο είναι αφού σηματοδοτεί την προσπάθεια που έγινε για το θάψιμο του σκανδάλου των Tor M1...
* ...Εντάξει δεν δημιούργησε, άπλωσε, βάθυνε μόνον το ΠΑΣΟΚ το πελατειακό κράτος... Κι η ΝΔ το ίδιο βιολί βαρούσε. Πόσο το ένα, πόσο η άλλη... η ακριβής κατανομή ποσοστών ευθύνης, δεν είναι του παρόντος αλλά των εκλογών...
Το να βγαίνει όμως ο κ. Βενιζέλος να λέει (στομφωδώς, ως συνήθως...) ότι «ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε το πελατειακό κράτος» πάει πολύ!!!
Άει στο καλό σου, κύριε Βαγγέλη μας...
Για να μην σού πω που αλλού να ..."άει"...
* Κι ένα τελευταίο με τον Άκη : Για μιά (τεράστια...) κατάθεση που έγινε στο λογαριασμό του είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ...- ότι πρόκειται για ...λάθος της Τράπεζας!!!
Αν θυμηθούμε και κάτι άλλα... τον Πολύδωρα π.χ. (υπουργό Δημόσιας Τάξης τότε), που για υπεράσπιση των αγριοτήτων των ΜΑΤ είπε ότι συμπεριφέρονται σαν «αμίλητα, ακούνητα στρατιωτάκια», έ! τότε τίποτε άλλο δεν μπορούμε να συμπεράνουμε εκτός από το ότι κάποιοι "ταγοί" μας μεταξύ άλλων (π.χ. εντιμότητας...) στερούνται ακόμα και της αίσθησης του γελοίου.

13.4.12

...Xερουβείμ, Σεραφείμ... και
μια εικόνα χίλιες λέξεις...

στο κυνήγι των σταυρών/ψήφων...
{Του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "ΑΥΓΗ", 13-4-12}

4.4.12

Γίνεται
να ξαναψηφίσουμε
τους ολετήρες για σωτήρες μας;;;
Ναί ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

1. Kαι ο "ολετήρ" και ο "σωτήρ" είναι τριτόκλιτα και με την ίδια ακριβώς κατάληξη...
2. Ο μέσος όρος του αθροίσματος των ποσοστών των ολετήρων-«σωτήρων» μας κατά τις 6 τελευταίες δημοσκοπήσεις τον τελευταίο μήνα είναι 40.36% με αξιοσημείωτα μικρή διακύμανση.
3. Με αυτό το ποσοστό οι ολετήρες-«σωτήρες» μας εξαφαλίζουν «άνετη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 εδρών, με βάση τον φαύλο καλπονοθευτικό "Νόμο Σκανδαλίδη", που τον τροποποίησε προς το φαυλότερο και καλπονοθευτικότερο ο "Νόμος Παυλόπουλου".
4. Και οι δύο αναμασσούν τα ίδια ακριβώς φθαρμένα, ξεφτιλισμένα «επιχειρήματα» περί ανάγκης "ισχυρής" κυβέρνησης και "σωτηρίας" της πατρίδας.
5. Η σκέψη τους είναι απλή: Αφού είναι τόσο ηλίθιοι και τά 'χαψαν τόσες φορές (μετράω 12 φορές κατευθείαν και 14 "από σπόντα", σύνολο 26) γιατί να μην το ξαναχάψουν και μία ακόμα;;;
6. Οι αντίπαλοί τους αντί να επικεντρώσουν τον αγώνα τους -ήδη από το 1974!!!- ενάντια στην φαυλότητα του καλπονοθευτικού συστήματος που παρήγαγε συνεχώς και αδιαλείπτως τις «ισχυρές» (δηλαδή ισχυρώς διεφθαρμένες) κυβερνήσεις, οι οποίες εγκαθίδρυσαν και εμπέδωσαν το πελατειακό σύστημα, καλλιέργησαν, άπλωσαν, βάθυναν και γενίκευσαν την διαφθορά και μάς έφεραν στο σημερινό χάλι, ...περί άλλων "μεριμνούν και τυρβάζουν".

Κι εμείς;;;
Μα εμείς... κατά το γνωστό ανέκδοτο...
εμείς είμαστε -ακόμα...- και με τον ολετήρ και με τον σωτήρ...