8.2.11

Ουδείς μωρότερος πεταλωτών
...αν δεν υπήρχανε οι πάγκαλοι!

* Είναι γνωστό ότι όλοι οι έλληνες θαυμάζουν την σοφία και την ευστροφία του κ. Πάγκαλου. Το ότι απέτυχε παταγωδώς (ακόμα και με τα ΠΑΣΟΚικά μέτρα...) σε όλα τα πόστα που, συνεχώς από το 1981, κατέλαβε δεν ...πτοεί κανέναν.
Η χτεσινή του σοφή ατάκα ήταν: «Δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές {#} εκτός κι αν υπάρχουν λόγοι»...
Είναι τόσο σοφή όσο και το (λεγόμενο για καλαμπούρι όμως!):
Ο πελάτης έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο, εκτός κι αν έχει άδικο...
* Σοφία δεύτερη {στην ίδια συνέντευξη}: «Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει την εντολή του λαού, η οποία είναι να κυβερνήσει επί μιά τετραετία»...
Έχει απόλυτο δίκιο!
Θυμάμαι καλά ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του γιωργοΠΑΣΟΚ τονίζονταν ότι. αν τού δώσουμε εντολή διακυβέρνησης τότε:
1. Θα αρμέξει άγρια τους παλιοκαταναλωτές-χρήστες αυξάνοντας τον ΦΠΑ από 19% σε 23% {και περισσότερο μπορεί...} και επιβάλλοντας εκατοντάδες διόδια, χαράτσια για ιατρικές εξετάσεις κλπ.
2. Θα μειώσει στα 2/3 μεροκάματα-μισθούς-συντάξεις των παλιοεργατών, ώστε να καταλάβουν τί θα πει «ανταγωνιστικότητα».
3. Θα μετατρέψει τους Δημάρχους από δικτατορίσκους {και σε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένους} σε δικτάτορες, κατά το πρωθυπουργοκεντρικό πρότυπο.
4. Θα εξαποστείλει την ανεργία στο 20%, ώστε να βρίσκουν εύκολα δούλους... συγγνώμην φτηνό εργατοτεχνικό προσωπικό οι φουκαράδες οι επιχειρηματίες.
5. Θα κόψει την κακή συνήθεια των ελλήνων να οδηγούν αυξάνοντας τέλη κυκλοφορίας, ασφάλισης και τιμή καυσίμων όσο τού καπνίζει.
6. Θα περιορίσει την παχυσαρκία υπερδιπλασιάζοντας τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ώστε να τρώνε λιγότερο οι έλληνες και να μην παχαίνουν.
7. ..................... {συμπληρώσατε κατά βούλησιν...}
Λέω πως αν δεν τούς φτάσει η τετραετία για να πετύχουν όλα αυτά τα θαυμαστά, να τούς δώσουμε με την ψήφο μας κι ακόμα μία, πολίτες!
Διαφωνείτε;;;
* Τρίτη παγκάλια σοφία:
«Να καταργηθούν τα διόδια στην Αττική, αφού δεν έχουν τελειώσει οι δρόμοι».
Τον Ρέππα και τους νταβατζήδες του εργολάβους τούς ρώτησε;
Δεν πρόκειται όμως για "σχίσμα" στην κυβέρνηση. Περί κουτοπόνηρης αναδίπλωσης πρόκειται μπροστά στο διογκούμενο κύμα «τζαμπατζήδων»...
Μόλις «ησυχάσουν», άν ησυχάσουν..., τα πράγματα θα αποφασίσουν ότι: Τώρα τέλειωσαν οι δρόμοι, φάτε κατακέφαλα τα χαράτσια πάλι.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
{#} Πριν από τις 3/4 δηλαδή, ώστε να γίνουν με "λίστα" και να έχει ο Παπανδρέου μόνον πειθήνια στρατιωτάκια για βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: