21.4.11

Λυπήθηκα πολύ...

# Λυπήθηκα πολύ και με την άνοδο της ανεργίας στο 15(+...)%. Με τόση λίγη άνοδο δεν ικανοποιήθηκαν οι ...«Αγορές» {έτσι αποκαλούνται ...κομψά οι διεθνείς τοκογλύφοι} και ανέβασαν τα spreads {έτσι αποκαλούνται ...κομψά τα τοκογλυφικά επιτόκια} σε δυσθεώρητα ύψη.
Ενώ, αν είχε ανεβεί -ας πούμε- στο 20%, τότε, καταλαβαίνοντας ότι πλησιάζουμε τα όρια της πλήρους υποταγής, θα χρησιμοποιούσαν τα λεφτά τους για να αγοράσουν όσα θα ξεπουλάμε σε εξευτελιστική τιμή και όχι για να τά τοκίζουν με τοκογλυφικά επιτόκια.
# Λυπήθηκα πολύ με την διαφωνία {ή «διαφωνία», παίζεται...} της κας Μπιρμπίλη με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την "τακτοποίηση" {έτσι αποκαλείται ...κομψά κάθε νομιμοποίηση παρανομίας} των αυθαιρέτων.
Λυπήθηκα που η υπουργός Περιβάλλοντος, ενάμισυ χρόνο τώρα, δεν έχει καταλάβει ότι ο υπουργός {ανοικονόμητων} Οικονομικών, ως εισπρακτικές μηχανές τά βλέπει όλα.
Φαινόταν γυναίκα με αντίληψη.
# Λυπήθηκα πολύ και με την μεγάλη άνοδο των ποσοστών των ακροδεξιών ...Φινλανδαράδων{*}. Νόμιζα ότι η ευμάρεια, η άνοδος {όπως αποκαλείται} του επιπέδου ζωής φέρνει και διάθεση αλληλεγγύης, απλοχεριάς, και όχι ξενοφοβίας και ατομισμού-αντικοινωνισμού του είδους «γιατί να πληρώνουμε οι βόρειοι για τους νότιους»...{**}
Και φαινόμουν άντρας με αντίληψη.
# Λυπήθηκα πολύ με την οξεία κριτική κατά του σύντροφου Θόδωρου Πάγκαλου, που σε ομιλία του στην Τουρκία μάς αποκάλεσε τεμπελόσκυλα και βολεψάκηδες, διότι ο σ. Θ.Π. πάντα είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και θεωρεί ότι αυτό που βλέπει στον καθρέφτη είναι ο ...τυπικός έλληνας. Του πάχους μη εξαιρουμένου.
Λυπήθηκα πολύ που νόμιζα ότι οι επικριτές του είναι άνθρωποι με αντίληψη.
# Λυπήθηκα πολύ με το ότι η κα Παπαρήγα, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με Πάγκαλο, Παπουτσή, Ρέππα και ...Μαυροταμία, «χάρισε» στον ΣΥΡΙΖΑ -...συλλήβδην και αθρόως- το κίνημα "Δεν πληρώνω", την αντίσταση του σύμπαντος λαού της Κερατέας, τους "κουκουλοφόρους" του Δεκέμβρη 2008 και τους ...γιαουρτάδες.
Νόμιζα πως, παρότι σταλινόφρων, ήταν έξυπνη.
- - - - - - - - - - -
{*} Οι ίδιοι επιμένουν ότι ...απλοί ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ είναι, πραγματικοί Φινλανδοί, όχι ακροδεξιοί. Όπως ακριβώς και οι ΕΘΝΙΚΟσοσιαλιστές του Χίτλερ κι οι δικοί μας "ελληναράδες"....
{**} Της ίδιας εξαιρετικής ποιότητας είναι τα επιχειρήματα υπέρ των έμμεσων φόρων {διόδια, ΦΠΑ κλπ} και εναντίον των {μόνων κοινωνικών και συνταγματικών} άμεσων:
-Γιατί να πληρώνουν οι ...Καρπενησιώτες για την "Ιόνια Οδό" των Ηπειρωτών;
-Γιατί να πληρώνουν οι υπόλοιποι έλληνες για τα αστικά των Αθηναίων;
-Γιατί να πληρώνουν οι στεριανοί για τις άγονες γραμμές των νησιών;
...οπότε -γιατί όχι;;;- και το:
-Γιατί να πληρώνουν οι άγαμοι και άτεκνοι για τα Σχολεία;;;
Τα παιδιά να πληρώνουν εισιτήριο για να μπούν στην τάξη...

1 σχόλιο:

...Ατακαδόρ είπε...

Υ.Γ.
Xτες τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετάδωσαν ότι το Συμβούλιο του Λονδίνου {κάτι σαν Δημοτικό Συμβούλιο, ας πούμε...} αποφάσισε να πληρώνουν ειδικό φόρο όσα μέλη γυμναστηρίων κάνουν "τζόκινγκ" στα πάρκα...

Στο περπάτημα στα πεζοδρόμια ΔΕΝ έχουν επιβάλει ειδικό φόρο.
Όχι ακόμα τουλάχιστον...

Ζήτω οι έμμεσοι, οι κεφαλικοί, φόροι, τα "χαράτσια", οι φόροι στον "χρήστη".
Το μέλλον της ανθρωπότητας προοιωνίζεται λαμπρό...
{για τους άρχοντες του χρήματος, που θέλουν την κοινωνία κατακερματισμένη σε άτομα.}