23.1.12

Οι όμορφες κομπίνες σε όμορφα
υπουργικά γραφεία γίνονται...

Αν τυχόν είχατε την λαθεμένη εντύπωση ότι οι κομπίνες γίνονται στην "πιάτσα", σε τίποτε σκοτεινά καταγώγια, θα πρέπει, έστω σιγά-σιγά, να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι ...νυχτώσατε μακρυά.
Σε ...φωτεινά καλοεπιπλωμένα και καλοστολισμένα υπουργικά γραφεία γίνονται.
Π.χ. το 1999 ακολουθώντας τις ντιρεκτίβες της τότε ΕΟΚ περί απελευθέρωσης της «Αγοράς» {στα πλαίσια της οποίας αναπτύχθηκε και ...καρδάμωσε η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ στο Χρηματιστήριο} η κυβέρνηση Σημίτη έφτιαξε έναν νόμο -τον υπ' αριθ. 2773- για να καταργήσει το μονοπώλιο, λέει, της ΔΕΗ.
Δόθηκε η δυνατότητα στην Ιδιωτική ...Υστεροβουλία να στήνει "μαγαζιά" πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ενέργειας που δεν χρειάζονταν να παράγει η ίδια: Μπορούσε να την αγοράζει από την ΔΕΗ... σε ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Ούτε να την μεταφέρει η ίδια στους πελάτες: Δεν χρειαζόταν να έχει δικά της δίκτυα... μπορούσε να χρησιμοποιεί τα δίκτυα της ΔΕΗ... με ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Αρκούσε να πιάνει πελάτες (να αφαιρεί δηλαδή πελάτες από τη ΔΕΗ), να εισπράττει τους λογαριασμούς ρεύματος (αλλά και τα τέλη υπέρ Δήμων και ΕΡΤ - και τελευταία το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας...) και να πληρώνει την ΔΕΗ τα αναλογούντα με τις μειωμένες τιμές...
Και να το εδάφιο-κλειδί του νόμου:
«οι υποχρεώσεις των εταιρειών που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής μεταφέρονται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στα μερίδια αγοράς στους υπόλοιπους προμηθευτές λιανικής και χονδρικής».
Και να όσα αποκαλύφθηκαν:
Δυό από αυτές τις εταιρείες-εισπράκτορες κατάφεραν (με ή χωρίς λάδωμα, δεν έχει διευκρθνιστεί ακόμα) να αφήσουν απλήρωτα στην ΔΕΗ 67 εκατομμύρια ευρά και στον ΔΕΣΜΗΕ(*) 120 εκατομμύρια.
Εισέπρατταν κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος των -περίπου- 200.000 πελατών, που κατάφεραν αυτά τα χρόνια να αποσπάσουν από την ΔΕΗ, αλλά δεν πλήρωναν τα αναλογούντα για την παραγωγή και μεταφορά του ρεύματος.
Τό τράβηξαν το ...φέσι όσο μπόρεσαν να τό τραβήξουν και μετά ...πούλησαν τις μετοχές τους σε ξένη εταιρεία, ρώσσικων λέει συμφερόντων, που έχει έδρα στα νησιά Μάρσαλ!!!(**)
Μιά -πολύ πιό "κομψή"- επανάληψη δηλαδή του ...«μην τον είδατε τον Παναή;»...
Και βέβαια το φέσι των 187 εκατομμυρίων με βάση το παραπάνω ...πανέξυπνο εδάφιο του νόμου, θα το επιβαρυνθεί αρχικά η ΔΕΗ και, μέσω αυτής, ΕΜΕΙΣ βέβαια...
Όπως πάντα.
Αυτό θα πει «Ιδιωτική ...Πρωτοβουλία» φίλοι και φίλες μου.
Μόνον όποιος την αναπτύσσει, προκόβει...
-------------------------------
(*) Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. : Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
Φορέας που ιδρύθηκε με τον ίδιο νόμο και ανέλαβε από την ΔΕΗ την μεταφορά-διανομή του ρεύματος.
(**) Ξέρει κανένας καταπού πέφτουν αυτά;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: