27.10.12

Αν θέλουν να «χτυπήσουν»
τον «2ο πιό επικίνδυνο»...
τότε ας αναβάλουν {για λίγο...}
την ψήφιση του "εργασιακού"...

Θα ενισχύσουν έτσι την "κυβερνώσα Αριστερά", όπως αρέσει στον Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ να αυτοαποκαλούνται, αποδυναμώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "επικίνδυνο" Αλέξη Τσίπρα.

Η ψήφιση του «εργασιακού» -η καταστροφή δηλαδή κάθε εργατοϋπαλληλικού δικαιώματος- δεν σημαίνει τίποτα καλό για το δημοσιονομικό, δεν πρόκειται να ωφελήσει το Δημόσιο Ταμείο.
Ίσα-ίσα που θα το βλάψει, μειώνοντας έμμεσα τις εισπράξεις του, αφού θα περιοριστεί η κατανάλωση (άρα και ο ΦΠΑ) αλλά και ο φόρος εισοδήματος και οι εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Και τα περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Όχι μόνον έχουν διαψευστεί από την συνεχή, την επανειλημμένη επί δυόμισυ χρόνια, μείωση μισθών-συντάξεων που καμμιά βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν επέφεραν, αλλά έχουν "ξετιναχτεί" από έγκριτους έλληνες και ξένους οικονομολόγους. Ακόμα κι από το ΔΝΤ...
Αυτά που θα ενισχυθούν είναι τα κέρδη κάποιων -ελάχιστων σε αριθμό αλλά μέγιστων σε κύκλο εργασιών...- ντόπιων επιχειρήσεων και κυρίως των Τραπεζών.

Η ψήφιση του «εργασιακού» εκβιαστικά, ως "πακέτου" με τα υπόλοιπα εναντίον της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας μέτρα σε ένα μόνον συμβάλλουν:
Στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους των ελλήνων, ώστε να μην προβάλουν σοβαρή αντίσταση στο συνεχιζόμενο ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, της δημόσιας γής, του δημόσιου πλούτου σε «επενδυτές»-κοράκια.

Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έχουν «στυλώσει τα πόδια» για να αποσυθούν ΤΩΡΑ οι τροϊκανές «εργασιακές» απαιτήσεις και να μετατεθεί η ψήφισή τους μερικούς μήνες...
Αν θέλουν να την ενισχύσουν λοιπόν και να «χτυπήσουν» τον «2ο πιό επικίνδυνο», εμφανίζοντας μιά επιτυχή "διαπραγμάτευση", τότε ας αναβάλουν {για λίγο...} την ψήφιση του «εργασιακού»...

Κι εμείς;;; Εμείς τί θα κάνουμε;;;
Εμείς ας προπονηθούμε στις ...ρίψεις. 
Όχι βέβαια των "κλασσικών"... ακόντιου, σφαίρας, σφύρας...
Ούτε κάν λίθου, έστω κι αν το πρόβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός μας κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου... Είναι επικίνδυνο.
Πρέπει όμως να σπάσουμε το ρεκόρ των 100 μέτρων στις ρίψεις!
Τόση είναι, λέει, η απόσταση που -με αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα και τεράστιο κόστος βέβαια!!!- θα επιβάλουν ως απόσταση ασφαλείας των «επισήμων» από την ...πλέμπα στις αυριανές παρελάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: