14.3.13

Άλλοι «χαμπέμους πάπαμ»...
κι εμείς χαμπέμους ΤΑΙΠΕΔ

# Οι καρδινάλιοι έδιξαν τόση ωριμότητα όση κι ο ...περιβάλλων ιταλικός λαός. Οι ιταλοί στις εκλογές έστειλαν κατά διαόλου τους μνημονιακούς πολιτικούς τους, που άρπαζαν τα φράγκα από το λαό (καληώρα σαν οι δικοί μας...) για να τα δώσουν σε διεθνείς τοκογλύφους. Οι καρδινάλιοι εξέλεξαν αντιμνημονιακό, αργεντίνο, Πάπα. Γιαυτό και τον ονόμασαν ...Φραγκ-ίσκο.
# Σ' εμάς το ΤΑΙΠΕΔ (αυτό που φτιάχτηκε για να ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία μπιρ-παρά, ώστε να είμαστε στους αιώνες δουλοπάροικοι των "κεφαλαιούχων") αλλάζει προέδρους με επιταχυνόμενο ρυθμό. Πρέπει να φάνε καλά κάμποσοι «δικοί τους» με τις υπέρογκες αμοιβές των δεκάδων χιλιάδων ευρών το μήνα. Δύσκολη δουλειά το ξεπούλημα. Κοπιάζουν πολύ και πρέπει να αμείβονται ανάλογα.
# Μέχρι τον Μάϊο, λέει, θα έχουν ξεπουλήσει τις (κερδοφόρες) εταιρείες φυσικού αερίου και τον ΟΠΑΠ. Τον τελευταίο θα τον ξεπουλήσουν σε τιμή ίση με τα κέρδη ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. Είναι για "Γουδί" η συμμορία... Δεν γλιτώνουμε αλλοιώς.
# Πέρα από την αφόρητη ηλιθιότητα της ιδιωτικοποίησης των πάντων (στη Γαλλία είχαν ιδιωτικοποιήσει τα νερά... και πήγαν τόσο «καλά», ήταν τόση η αγανάκτηση του κόσμου, που αναγκάστηκαν και τα ξανακρατικοποίησαν...) υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με τις ΜΙΖΕΣ που πέφτουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Μίζες που εκτός από χαμηλό τίμημα εξασφαλίζουν στους «επενδυτές» χαριστικές ρυθμίσεις πληρωμών και άλλων υποχρεώσεων.
# Στη ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" π.χ. πριν το ξεπούλημα το αντίτιμο για το γάλα, που παράδιδαν οι κτηνοτρόφοι κάθε μήνα, πληρώνονταν μετρητοίς μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα. Ο ...μάγκας αγοραστής της τώρα έχει καθυστερήσει την πληρωμή τρείς μήνες... Ήδη δηλαδή έχει "αποταμιεύσει" το μισό τίμημα εξαγοράς με τα παρακρατημένα λεφτά των κτηνοτρόφων... Είναι ένα από τα «θαύματα» της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας!
# Ένα άλλο που μού έχει καρφωθεί στο μυαλό: Μάς έχουν πρήξει με τα ...αγαθά της ανταγωνιστικότητας, της αποτελεσματικότητας, του μειωμένου κόστους διαχείρισης και μπλά-μπλά. Γιατί λοιπόν, αντί να χρονοτριβούν κάνοντας χωριστούς "διαγωνισμούς" για κάθε περουσιακό στοιχείο, γιατί δεν κάνουν έναν και μοναδικό "διαγωνισμό" πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ;;; Του ΤΑΙΠΕΔ που είναι πλέον ιδιοκτήτης όλης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.
Μιά κι έξω ξεπούλημα των πάντων!!! Μιά και καλή!!!
Θα έχουμε μεγάλη οικονομία και σε χρήματα και σε κόπο και -κυρίως!- σε χρόνο κ.κ. Ξεπουλητάδες Σαμαροβενιζελοκουβέληδες...

1 σχόλιο:

Φίλοι της Σκλίβανης είπε...

Αγαπητέ Ατακαδόρ,

εμάς «κάρφωσες» για "σιγή ασυρμάτου", ως προς το θέμα του «μαυρίσματος» της ΕΡΤ, αλλά φαίνεται πως εσύ δεν πας καλλίτερα...

Παρότι φαίνεσαι πολιτικά "στρατευμένος"...