22.4.14

Περί «αγίων» {και άλλων...} εν γένει...

# Ας ξεκινήσουμε από τη λαϊκή ευχή: «Ν' αγιάσει το στόμα σου!»
# Το αν θα μού την πείτε αφού διαβάσετε ολόκληρη την σημερινή μου "ανάρτηση", παρακαλώ θερμά να μού το γνωστοποιήσετε με ένα σχόλιο εδώ.
# Από τότε που πήγαινα (ή μέ πηγαίνανε ...πριν κάτι δεκάδες χρόνια) στην Εκκλησία θυμάμαι μια -επαναλαμβανόμενη- ψαλμωδία που, απευθυνόμενη προς τον θεό προφανώς, έλεγε «Σύ μόνον άγιος εί».
# Το πώς και το γιατί οι -μυριάδες ανά τους αιώνες- πάσης φύσης και συμφερόντων θρησκειοκάπηλοι μάς έχουν πλημμυρίσει με «άγια» πρόσωπα και πράγματα, ας το εξηγήσουν οι ίδιοι.
# Θυμηθείτε: Εκατοντάδες, αν μή χιλιάδες, πρόσωπα έχουν ανακηρυχτεί ως «άγιοι» και «αγίες»... Και, απολύτως υστερόβουλα, τους/τις έχουν ...διορίσει μεσολαβητές και μεσολαβήτριες(*) για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας...
# Κι ακόμα έχουμε... «άγια» ζώνη, «άγια» κάρα(**), «άγιον» σκήνωμα(***), «άγια» σινδόνη, «άγιοι» τόποι, «αγία» εκκλησία,  «άγιο» δισκοπότηρο, «άγιο» φώς.
# Ακόμα και μιά αιματοβαμμένη δικτατορία την είχαν ονομάσει «αγία»...
# Ο πλήρης τίτλος της ήταν «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία». Αναφερόταν σε ένα τευτονικό καθεστώς, που για μιά μεγάλη περίοδο είχε επικρατήσει στην μισή μεσαιωνική Ευρώπη.
# Ειδικά για το «άγιον» φώς, πολύ λυπήθηκα που ήταν η αφορμή "αποχώρησης" του Νίκου Δήμου από το {θολό, πολύ θολό...} θεοδωράκειο "Ποτάμι".
# Τί δήλωσε ο άνθρωπος;;; Ότι αυτά τα περί «αγίου» φωτός, που μεταφέρεται αεροπορικά και τιμάται ως ...αρχηγός κράτους, είναι μασκαριλήκια.
# Δεν είναι;;;
# Ένα από τα πολλά μασκαριλήκια των θρησκειών, θα πουν μερικοί...
# Προσωπικά θεωρώ ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες και λατρείες(****) είναι σκοταδιστικές. Οπότε συν ένα, πλην ένα μασκαριλήκι... δεν χάλασε ο κόσμος...
# Έχουμε να θεραπεύσουμε άλλα, πιό καίρια, πρώτα...
# Ο Νίκος Δήμου πάντως έχει ...ιστορία "αποχωρήσεων". Όπως τότε που το αλαφουζέϊκο τον ...αποχώρησε από αρθρογράφο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ".
# Είχε δημοσιευτεί θυμάμαι μια δημοσκόπηση, όπου πρώτα ο στρατός και μετά η εκκλησία είχαν βγεί πρώτα κοινωνικά μορφώματα ως προς την εμπιστοσύνη που ενέπνεαν στους πολίτες(*****). Και ο Ν.Δ., αναλύοντας το φαινόμενο, είχε αποκαλέσει στρατό-εκκλησία "μορφώματα ΘΑΝΑΤΟΥ": Ο στρατός γιατί προορίζεται να σκοτώνει και η εκκλησία για να φροντίζει μετά θάνατον την ψυχή μας...
# Και -πάλι...- δεν είχε άδικο, αδερφέ...
# Ούτε ο Σαμαράς είχε άδικο που ...«φρόντισε» σε κάθε μεγάλο Δήμο ή Περιφέρεια να έχει δύο τουλάχιστον νεοδημοκράτες υποψήφιους.
# Γάτα ο τύπος! Έχω διπλές πιθανότητες, θα σκέφτηκε, να είναι μπλέ κάποια κομμάτια του χάρτη το βράδυ των εκλογών. Γάτα με πέταλα...
# Τώρα... αν σκυλοβρίζονται μεταξύ τους οι συνυποψήφιοι νεοδημοκράτες... τί να σάς πώ. Δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι.
# Πράγμα που είναι μιά ακόμα απόδειξη ότι είναι ανώριμος να μάς κυβερνήσει.
# Άσε που τα έκανε μαντάρα με την υποψηφιότητα Λαζόπουλου.
# «Άκου εκεί», έλεγε ένα αλαφουζικό παπαγαλάκι σήμερα το πρω'ί', «να τού κάνουν δημόσια πρόταση να μπεί υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο!»
# «Αυτά τα πράγματα γίνονται ιδιωτικά!!! Πρώτα εξασφαλίζεις το "ΝΑΙ" και μετά κάνεις την δημόσια πρόταση», συνέχισε...
# Αβίαστο είναι το συμπέρασμα: Είναι άπειρος ο Τσίπρας {και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ} στην πολιτική των παρασκηνίων...
# Ευτυχώς.
+ - + - + -+ - + - + -
(*) π.χ. εκείνο το «Ταις πρεσβείαις της θεοτόκου...» αυτό ακριβώς εννοεί...
(**) νεκροκεφαλή δηλαδή
(***) πτώμα... ξαναδηλαδή
(****) την του χρήματος μη εξαιρουμένης...
(*****) Τα κόμματα ήταν 6α ή 7α στη σειρά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: