19.11.10

Μιά απλή ανάλυση...

Σάς έλλειψα;;;
Δεν νομίζω...
Δεν εντόπισα κάποια ...αγωνιώδη ερωτήματα ή σχόλια του στυλ "πού 'σαι βρέ;", "χάθηκες" κλπ.
Καλό αυτό... Αλλοιώς θα έννοιωθα μιά κάποια ενοχή...


Όπως και νά 'χει λέω να σάς ...αποζημιώσω με μιά ανάλυση, απλή και κατανοητή, των μέτρων που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση.
* Μειώθηκε ο ΦΠΑ στα φάρμακα। Ως δήθεν φιλολαϊκό αντίδοτο στην αύξησή του στα είδη πρώτης ανάγκης κατά κάπου 18% (από 11% σε 13%: 2%/11%=18,2%)... Και ποιός παίρνει φάρμακα σήμερα από μόνος του;;; Σχεδόν κανείς... Τα Ασφαλιστικά Ταμεία απλώς θα ξαλαφρώσουν κάπως.
* Καταργείται για δυό χρόνια το "πόθεν έσχες" για αγορά πρώτης κατοικίας... Φιλολαϊκό δήθεν κι αυτό... Όμως ο αείμνηστος Ανδρέας τό είχε παρακάμψει με το διαβόητο "άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής" για το ..."κωλόσπιτο" της Μιμής... Ποιός μάς λέει ότι όποιος είχε τυχόν πρόβλημα με το "πόθεν έσχες" δεν θα χρησιμοποιούσε κι αυτός το ίδιο κόλπο;;;
* 14 δίς και 300 εκατομμύρια -μόνον...- θα είναι η επιπλέον φοροαφαίμαξη για το 2011... Γιατί γκρινιάζετε;;; Μόνον από 1787,5 στον καθέναν "οικονομικά ενεργό" μάς αναλογεί... Σε καθέναν ενήλικο... Τί ψυχή έχουν χίλια οχτακόσια ευρά;;; Ούτε τέσσερις μισθοί δεν είναι...

Για να κλείσω σάς ενημερώνω ότι η ημερομηνία αποδοχής της "περαίωσης" και πληρωμής του σχετικού χαρατσιού, που έληγε σήμερα, μετατέθηκε για τις 29 του μηνός.
Κάποιους που ισχυρίζονται ότι πήγε στις 29..... Φεβρουαρίου, λόγω απροθυμίας πληρωμής του χαρατσιού, μην τους πιστέψετε.

Μην πιστέψετε επίσης πως το ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος προς το "μαλακότερο" είναι κοινωνικό ..."φιλολαϊκό" μέτρο!
Όχι! Οικονομικό είναι κι αυτό!
Η τρόϊκα τό υπαγόρευσε:
Για να πεθαίνουν περισσότεροι, νωρίτερα από το κάπνισμα και έτσι να ξαλαφρώσουν τα Ταμεία από παραπανίσιες συντάξεις...
Να μειωθεί η κρατική σπατάλη...

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Έτσι έχει η κατάσταση, ίσως και χειρότερα.
Πολλά μέτωπα ανοιχτά και δεν ξέρουμε προς τα που να αμυνθούμε ή και να επιτεθούμε.

Καλό σ/κ να έχεις

...Ατακαδόρ είπε...

...Επίτηδες καθυστέρησα να απαντήσω, φίλτατη Βάσσια, για να σού αντευχηθώ ΚΑΛΟ {το νέο} Σαββατοκύριακο.

Όσο "καλό" μπορεί να είναι την σήμερον ημέραν...

Πάνω σ' αυτό να και ένας ταιριαστός διάλογος:

- Τί γίνεσαι; Είσαι καλά;
- Όχι.
- Γιατί; Έχεις κάτι;
- Όχι! Αλλά όποιος λέει ότι είναι καλά ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, είναι για τον ψυχίατρο...