30.8.10

Ανα-..., ανα-..., ανα-..., ανα-..., ανα-...

Μέρες τώρα με απασχολεί το πώς ακριβώς θα ονομάσει ο πρωθυπουργός την αλλαγή κάποιων υπουργών του με κάποιους άλλους είτε με το πρόσχημα της τοποθέτησής τους στην ...πρώτη γραμμή της «μάχης» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, δίνοντάς τους το «χρίσμα» υποψηφίων "περιφερειαρχών" ή και ...απλώς "δημάρχων" των μεγάλων πόλεων, είτε, σκέτα, με το «έτσι θέλω», που είναι βασική πρακτική των πρωθυπουργών μας αείποτε.

Κι αυτό γιατί η οικογένειά του (παπούς, πατέρας αλλά κι ο ίδιος, στους μόλις 10 μήνες που πρωθυπουργεύει) έχει δημιουργήσει παράδοση στον φενακισμό των πολιτών με λεξιπλασία, με την εκτόξευση νέων όρων στη θέση συνήθων για να δείξουν ότι «άλλαξαν» κάτι... αφήνοντάς το ίδιο...

Ο αείμνηστος (σε πολλούς έλληνες "αείμνηστος" για εντελώς άλλους λόγους από ότι θα ήθελαν οι οπαδοί του...) πατέρας του π.χ. είχε ονομάσει την αλλαγή υπουργών "αναδόμηση" αντί του έως τότε συνηθισμένου "ανασχηματισμός".
Κάποιοι κακόγλωσσοι τότε είχαν πει ότι ...σοδόμηση ήταν! Το παρόν μπλογκ όμως είναι σεμνότυφο και δεν υιοθετεί τέτοιους σεξιστικούς όρους...

Πώς θα τόν πει τώρα ο Γ.Α.Π. τον ανασχηματισμό;;; Μέ βασανίζει μέρες αυτή η σκέψη.
Θα παραθέσω μερικές παραπλήσιες λέξεις και σάς παρακαλώ «να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας» ή μάλλον το μυαλουδάκι σας... είτε για να προκρίνετε κάποιον είτε για να προσθέσετε κάποιον νέο, δικό σας.

Aνασχηματισμός, Αναδόμηση, Ανασύνθεση
Αναδημιουργία, Ανασυγκρότηση, Ανακατασκευή
Ανασκολόπηση (για κάποιες/-ους θά 'ναι σίγουρα...)
Αναθεματοποίηση (πώς λέμε "ανάθεμα"; Αυτό...)
Ανάπλαση, Αναζύμωση, Αναγέννηση
Αναβύθιση (αυτό μοιάζει άσχετο... αλλά δεν είναι!)
Αναπροσαρμογή (στο μνημόνιο;;;)
Αναχρωματισμός, Ανάζευξη, Αναβάθμιση
Ανανέωση-Αναπαλαίωση (κατάντησαν τό ίδιο...)
Αναστήλωση, Ανάκτισις (όχι ανάκτηση, άλλο αυτό...)
Αναδιοργάνωση, Ανακαίνιση, Ανακατασκευή
Ανακοπή (όχι η ιατρική, της καρδιάς, η άλλη)
Αναμόρφωση, Ανακατάταξη, Αναπτέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: