24.1.11

«Στην ΝΕΤ επιστρέφουν οι ...ειδήσεις»
και ...σιούρα τα, βλάχο μ' σιούρα τα !

# Δεν ξέρω τίνος διαφημιστικού εγκεφάλου {ή εγκεφάλων} είναι δημιούργημα το "σποτάκι" της ΝΕΤ με την φάτσα της κας Στάη και σύνθημα «οι ειδήσεις επιστρέφουν στην ΝΕΤ» είμαι σίγουρος όμως ότι το βάρος αυτού του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων}, όπως και του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων} όσων τό ενέκριναν, πρέπει να είναι πολύ κάτω του μέσου όρου ενός συνήθους βλάκα.
Δεδομένου ότι η ΝΕΤ πάντοτε είχε δελτία ειδήσεων, πρόκειται για μιά χονδροειδή και άτεχνη προσπάθεια εφαρμογής της αέναης επιδίωξης των διαφημιστών να ταυτίσουν την "μάρκα" με το "προϊόν".
Αυτό θεωρείται η μέγιστη επιτυχία κάθε διαφημιστή.
Ως παράδειγμα σκεφτείτε την ταύτιση της "πετρογκάζ" με το υγραέριο, της "κολυνός" παλιότερα με την οδοντόπαστα, του "νεσκαφέ" με τον στιγμιαίο καφέ κ.ά.
Πάνε να μάς πείσουν ότι "Έλλη Στάη" είναι το ...άλλο όνομα για τις ειδήσεις!!!
Μικρό το βάρος αυτού του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων}...
Όμως και το βάρος του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ εγκεφάλου, που πληρώνουμε χαράτσι {με τη ΔΕΗ} γιά όλους αυτούς τους σαχλαμάρες χρόνια πολλά τώρα, μήπως είναι κι αυτό μικρό;;;
#Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα στη Βουλή πως όλα πάνε καλά στην προσπάθειά μας να «ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των Αγορών».
Με την συνήθη του ειλικρινή πρακτική του ο άνθρωπος παράλειψε να μάς πει πόσο ξεφτίλα είναι να κρέμεσαι ως κράτος, λαός, κοινωνία από την εμπιστοσύνη των διεθνών τοκογλύφων.
Έξεστι Παπανδρέοις μπουρδολογείν.
#Οι ..."παραχωρησιούχοι" {τί βαρβαρισμός κι αυτός...} μεγαλοεργολάβοι των εθνικών οδών, με τις ευλογίες βέβαια των κ.κ. Ρέπα και Βούγια, αύξησαν πάλι τα διόδια και σχεδιάζουν, λέει, να στήσουν σταθμούς σε ...άπειρα σημεία των Ε.Ο. ώστε το απλό ...άρμεγμα να εξελιχθεί σε κανονική αποστράγγιση του βαλαντίου μας.
Και αποφάνθηκε θυμόσοφος φίλος:
«Αυτοί δεν κατασκευάζουν δρόμους, ΔΙΟΔΙΑ κατασκευάζουν!»
Διαφωνείτε;;;
# Με κέφι ...«όπως πάντα», λέει, άνοιξε το Καρναβάλι της Πάτρας. Και η οθόνη έδειχνε ένα τεράστιο ομοίωμα του κ. Πάγκαλου. Του γνωστού για τις γκάφες και τις ανοησίες κ. Πάγκαλου.
Το ρεπορτάζ όμως δεν διευκρίνιζε εάν ο κ. Πάγκαλος θα είναι Ο καρνάβαλος ή απλώς ...τσιράκι του καρνάβαλου, ένας από τους ακολούθους του, όπως συνηθίζει.
Μεγάλη παράλειψη του ρεπόρτερ! Μέ τρώει η αγωνία!
# Εφτά μήνες, λέει, το Βέλγιο ΔΕΝ έχει κυβέρνηση, καμμιά κυβέρνηση, ούτε κάν "μειοψηφίας", διότι κανένα κόμμα δεν πήρε «δεδηλωμένη» στις πρόσφατες εκλογές και δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν κάποια από αυτά, που αθροιστικά θα έχουν τις απαιτούμενες έδρες στη Βουλή, να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κι όμως το κράτος λειτουργεί. Τί ευτυχία να μην έχει κανείς κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: