8.7.11

Έ! αφού η "Wall Street Journal"
ξεσπάθωσε υπέρ Σαμαρά...
Τί άλλο θέλετε αχόρταγοι...

* H "καλή" εφημερίδα, με την μεγαλύτερη, λέει, κυκλοφορία στον Κόσμο[*], και προπύργιο βέβαια του χρηματικού, του απαράγωγου, του ακριδικού κεφαλαίου -ή και του κεφαλαίου γενικότερα, αν θέλετε- ξεσπάθωσε υπέρ Σαμαρά για την σωστή, ξαναλέει..., θέση του υπέρ της «ανάπτυξης»[**]...
Άσχετα αν κάποιοι καχύποπτοι ισχυρίζονται ότι τέτοια άρθρα είναι πληρωμένα, ...άγρια πληρωμένα, ας δούμε τη θέση Σαμαρά ("Ζάππειο 2"...) για την «ανάπτυξη»: Έγκειται κυρίως στην μείωση (σε γελοία επίπεδα) της φορολογίας των επιχειρήσεων. Στο 12%. Φορολογικό παράδεισο των πάμπλουτων, ελλήνων ή ξένων, έχει στόχο ο κ. Σαμαράς. Για να κάνουν «επενδύσεις», να βρεί δουλειά ο "κοσμάκης"... Για αποθέωση της Ιδιωτικής ...Υστεροβουλίας[***] αγωνίζεται ο κ. Σαμαράς. Το διαβόητο "ιρλανδικό μοντέλο" δηλαδή, που εφαρμόστηκε και απότυχε οικτρά εκεί. Και όχι μόνον εκεί... Είναι βασικός άξονας της σκέψης των φριντμανι(α)κών "Παιδιών του Σικάγου" που με ελάχιστες παραλλαγές εφαρμόστηκε σε μιά σειρά από χώρες εδώ και δεκαετίες με φρικτές, καταστροφικές για τις αντίστοιχες κοινωνίες επιπτώσεις.[****]
Προσπάθησε να τό εφαρμόσει κι ο Αλογοσκούφης εδώ... Με τα γνωστά αποτελέσματα. Μετά οι διάδοχοί του "γαλάζιοι"... Αλλά και οι "πράσινοι" δειλά-δειλά... Σε όλων το κούτελο η δεσποτεία του χρήματος επί του ανθρώπου κυριαρχεί.
* Κλείνει, λέει, η σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα "News of the World" μετά από τις αποκαλύψεις, ότι παγίδευε με "κοριούς" τηλέφωνα οικογενειών οι οποίες είχαν κάποιο τραγικό συμβάν (π.χ. νεκρό φαντάρο στο Αφγανιστάν) για να δημιουργεί ελκυστικά στο αδηφάγο "κοινό" ρεπορτάζ, και την δικαστική έρευνα που διατάχθηκε.
Κλείνει μετά από 168 χρόνια, ξαναλέει..., σκαλδαλοθηρικής παρουσίας στον βρεττανικό τύπο. Και λοιπόν;;; Είναι πλήγμα στην ενημέρωση;;; Για τις τσέπες κάποιων, βρωμερών κατ' εμέ, υποκειμένων θα είναι πλήγμα... Όχι στην ενημέρωση!
Ουσιώδες «λεπτομέρεια»: Εκτός από τον τωρινό διευθυντή της διώκεται και ο προκάτοχός του (η ...ωραία πρακτική υποκλοπών από την εφημερίδα υπήρχε από χρόνια και χρόνια...) ο οποίος ήταν και διευθυντής «επικοινωνίας» του τωρινού πρωθυπουργού της Αγγλίας. Του κ. Κάμερον.
Φτού! να μην αβασκαθούν τα χρυσά μου...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
[*] Μάλλον για τον λεγόμενο «δυτικό» κόσμο πρόκειται... Δεν νομίζω ότι βάζουν στο μέτρημα την Κίνα ή την Ινδία...
[**] Τα εισαγωγικά δικά μου: Φενάκη -σεμνοταπεινώς...- κατ' εμέ. Λαμογιά και μεγάαααααααλη απάτη κατ' άλλους....
[***] Δανεική ορολογία από "παρατηρητικό" μπλογκ.
[****] Διαφωτιστικότατο το ογκώδες βιβλίο-ντοκουμέντο της Ναόμι Κλάϊν "Το δόγμα του σοκ". Βρείτε το και διαβάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: