19.8.11

Ο βδελυρός εξωμότης Μπάφετ

* Μάς πούλησε άγρια ο επαίσχυντος προδότης της καθεστηκυίας ημών τάξεως! Μάς ξεμπρόστιασε, μάς ξεφτέλισε!
Ποιούς;;;
Εμάς που τόν (τούς) χαϊδεύαμε σαράντα χρόνια τώρα!!! Που φροντίζαμε, ακολουθώντας τις διδαχές του ΜΕΓΑΛΟΥ μας γκουρού Μίλτον(*), να απομυζούμε οικονομικά τους λαούς, ακόμα και με τή βία και με δολοφονίες(**), αν το καλούσε η περίπτωση, για να μαζεύουν αυτοί (κι εμείς από κοντά...) δισεκατομμύρια.
Άκου να ζητάει ο κ...λοκροίσος, ο τρίτος επί γης, να φορολογήσουμε περισσότερο τους υπερπλούσιους!!!
Άκου να αποκαλύπτει ότι οι υπάλληλοί του πληρώνουν το διπλάσιο ποσοστό (36%) από τα εισοδήματά τους για φόρους από ότι ο ίδιος (17%)...
Μπορεί να φοβήθηκε από την αγανάκτηση της πλέμπας κατά των ευγενών «επενδυτών», που στραγγίζουν τα κράτη και τους λαούς με τα ευφυέστατα παιχνίδια τζόγου που καταφέραμε να εξαπλώσουμε παγκοσμίως...
Μπορεί να θέλησε να κρατήσει "πατινή", να δημιουργήσει άλλοθι -αγνοούμε, θα τό ερευνήσουμε...- για την περίπτωση ανατροπής του ωραίου μας συστήματος ακριδικών κεφαλαίων...
Δεν έχει σημασία!
Σημασία μόνον έχει ότι τίναξε στον αέρα όλες τις -τόσο συμφέρουσες και αποδοτικές- θεωρίες μας, πώς πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η φορολογία των πλούσιων(***) για να τούς περισσεύουν λεφτά να κάνουν επενδύσεις, να δουλεύει(****) ο κόσμος, να βρίσκει μεροκάματο, έστω της πείνας.
. . . . . . . . . . . . .
Σ.Σ.
Σχεδίαζα να γράψω κι άλλα...
- Για τις τεράστιες αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα παρά την μείωση της ζήτησης... Ή ίσως ακριβώς για αυτό... Τρέμετε Άνταμ Σμιθ και Ρικάρντο!
- Για το αυθαίρετο δημαρχομητροπολιτικό προκάτ νεκροταφείο Γλυφάδας.
- Για την νέα ...επιτυχία της κυβέρνησής μας να δανείζουμε τον ...εαυτό μας πληρώνοντας τόκους σε άλλους! Αθάνατε Βαγγέλα!
- Για την εξαιρετκή επιτυχία των επιστημόνων μας: ΤΥΦΛΟΣ να οδηγεί τζιπ στη Ζάκυνθο!
- Για την ...συνεύρεση του μισοέλληνα Νικολά και της μισέλληνος Άγκελας.
...αλλά μπάφιασα μέσα στην τόση ζέστη... Συγγνώμη!
Λέτε να φταίει ο Μπάφετ και για το ...μπάφιασμα;;;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Φρίντμαν. Μέγας αρχιερεύς (και νομπελίστας, τρομάρα μας...) της ...εκκλησίας των "Παιδιών του Σικάγου", που λατρεύουν το κέρδος και το χρήμα, κυρίως τα της βρώμικης συνομοσπονδίας.
(**) Αλλιέντε τόν έλεγαν εκείνον τον περίεργο ρομαντικό ιδεολόγο;;;
(***) ...και το έλλειμμα να καλύπτεται με υπερφορολόγηση των υπόλοιπων...
(****) Ως δούλοι, φυσικά! Τότε είναι αποδοτικώτεροι! Τότε τα προϊόντα θα είναι ανταγωνιστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: