21.12.11

Διαφθορά "γερμανικού τύπου"

H Eλλάδα, κατά δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μας, είναι ως γνωστόν μιά διεφθαρμένη χώρα. Αλλά και ταυτόχρονα μια οπισθοδρομική, μη ανταγωνιστική χώρα.
Ενώ η Γερμανία είναι μιά χώρα ΜΗ διεφθαρμένη, που ...απλώς διαφθείρει άλλες χώρες, με σύγχρονο όμως και ...ανταγωνιστικό τρόπο.
Έτσι μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα δωροδοκίας (σε παγκόσμια μάλιστα κλίμακα) από την Ζήμενς, την Μερσεντές και την Μ.Α.Ν., για να μείνουμε μόνον στα πρόσφατα, έχουμε τώρα και την ...Φερωστάλ[¹], αυτήν με τα ...κεκλιμένα υποβρύχια. Οι υπεύθυνοί της καταδικάστηκαν στο Μόναχο σε βαριά πρόστιμα (και φυλάκιση με αναστολή) για "χοντρές" δωροδοκίες αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.
«Δεν θα εξασφαλίζαμε αλλοιώς τις παραγγελίες» είπαν μεταξύ άλλων, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.

Και εδώ και στον "Παρατηρητή της Ηπείρου" [neosparatiritis.blogspot.com] αλλά και στα ατομικά μλπογκ των συνεργατών του θα βρείτε κείμενα που αναλύουν το τί ακριβώς σημαίνει "ανταγωνισμός" στις «Αγορές» και πόσο οικτρά έχουν διαψευστεί οι "πατέρες" της Πολιτικής Οικονομίας Άνταμ Σμιθ και Ρικάρντο που πριν 200 χρόνια έλεγαν ότι μειώνει τις τιμές... Αφού -κραυγαλέα και αναντίρρητα- έχει αποδειχτεί ότι όχι απλώς τις αυξάνει αλλά τις πολλαπλασιάζει... Διότι ασκείται στο ποιός θα δωροδοκήσει περισσότερα. Ποιός θα "λαδώσει" ακριβότερα. Κι όταν είσαι "λαδωμένος" δεν ελέγχεις πόσο ακριβά τιμολόγησε ο δωροδοκήσας τα είδη και τις υπηρεσίες του...
Και βέβαια μιλάμε για τις μεγάλες παραγγελίες πολεμικού υλικού και άλλων ειδών, οι οποίες επηρεάζουν σοβαρά τόσο τις εθνικές οικονομίες των χωρών όσο και την παγκόσμια.
Δεν μιλάμε για ...αντικρυστά μανάβικα... στον ανταγωνισμό των οποίων πιθανόν να ισχύουν ακόμα οι θεωρίες των Σμιθ-Ρικάρντο...

Δεν έχω λοιπόν να προσθέσω τίποτε άλλο εκτός από το ότι πρέπει «να στείλουμε στο διάολο» την γερμανική κυβέρνηση, που μάς κοκορεύεται και ζητάει να μοιάσουμε τους γερμανούς στην ανταγωνιστικότητα και το "νυκοκυριό", και τους εδώ λακέδες τους που εφαρμόζουν τα σχετικά μέτρα ...αναμόρφωσής μας.
++++++++++++++++++++
[1] Η ...Φερωστάλ εκτός από ...στάλ {Stahl=χάλυβας γερμανικά} έφερε και πολύ χρήμα στις τσέπες μερικών...
Οσο για το αρχικό όνομά της {Ferrostahl} για ένα λατινογερμανικό ...μπάσταρδο πρόκειται, το οποίο ερμηνεύεται ως ...χαλυβοχάλυβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: