27.12.11

Πλήγμα στο ελεύθερο ιερό εμπόριο
η προφυλάκιση του «πατέρα» Εφραίμ!!!

Για το σκάνδαλο (ή μήπως «σκάνδαλο») της ανταλλαγής ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της Μονής Βατοπεδίου με κρατική περιουσία, προφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ.
Για να γίνει όμως "ανταλλαγή" κάποιου πράγματος, απαιτούνται δύο -τουλάχιστον- πλευρές... Δεν γίνεται να ανταλλάξεις κάτι με τον εαυτό σου...
Άρα αν υπάρχει σκάνδαλο για το οποίο η Δικαιοσύνη καλείται να επιβάλλει τιμωρία, πρέπει να τιμωρηθούν και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Κάνω λάθος;;;
Κατά την σεμνοταπεινή άποψή μου αν υπάρχει σκάνδαλο για μικρούλι σκάνδαλο πρόκειται, για ...σκανδαλάκι.
Που έχει μάλιστα ισχυρή δόση φαρσοκωμωδίας τη στιγμή που:
Α. Οι όποιες σε κυβερνητικό επίπεδο "επιτυχίες" του Εφραίμ στηρίζονταν στην προσκύνηση της φερόμενης ως ...αγίας ζώνης της Παναγίας.
Β. Οι υποστηρικτές του μοναχοί τον αποκαλούν (κι αυτόν...) «πατέρα». Ιδιότητα που εκ των πραγμάτων δεν έχει. Εκτός αν τόν εξομοιώνουν με τον «πατέρα-θεό»...
Γ. Άλλοι πάλι, όπως ο ...καρατζαφέρειος Βελόπουλος, τον αποκαλούν "γέροντα". Ποιόν;;; Τον 55χρονο μοναχό, του οποίου τα -από εικοσαετίας- κατάλευκα γένεια και μαλλιά μάλλον προϊόν χημικής επέμβασης πρέπει να είναι.
«Σκανδαλάκι» φαρσοκωμωδίας είναι το Βατοπέδι, ασχέτως ύψους συναλλαγής.

1. Διότι ΜΕΓΑ σκάνδαλο είναι το να έχει ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ η Εκκλησία.
Πριν κάπου 1950 χρόνια έγραφε ο Ματθαίος ότι δίδαξε ο Ναζωραίος:
«Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επί της γής»
[κατά Ματθαίον κεφ. στ'.19]
Πράγμα που -ιστορικά- μόνον οι πρώτοι-πρώτοι χριστιανοί τήρησαν... Μετά... άσε...
Η ύπαρξη εκκλησιαστικής περιουσίας, αυτό είναι το σκάνδαλο!

2. Άλλο ΜΕΓΑ σκάνδαλο είναι το να γίνεται εκτός από "εμπόριο ιδεών" και εμπόριο «ιερών κειμηλίων», όπως η φερόμενη ως ...αγία ζώνη της Παναγίας.
Πριν κάπου 1920 χρόνια έγραφε ο Ιωάννης ότι δίδαξε ο Ναζωραίος:
«Μη ποιείτε τον οίκον του πατρός μου οίκον εμπορίου»
[κατά Ιωάννην κεφ. β'.17]
Πράγμα που όχι μόνον δεν έχει τηρήσει κανένας αξιωματούχος "ιερωμένος" εδώ και -πες- 1900 χρόνια αλλά, εντελώς πρόσφατα, ανατράπηκε (και) από τον Εφραίμ με την (...προεκλογική για τον Πούτιν) ...περιοδεία της φερόμενης ως ...αγίας ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία, κατά την οποία, λέει, "πολύ χρυσίον έρρευσεν" εις τα θυλάκια της εκεί ορθόδοξης(*) Εκκλησίας.
Έτσι άλλωστε δικαιολογείται και η θυμώδης αντίδρασή της στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

3. Το τρίτο και -μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου- ΜΕΓΑ σκάνδαλο είναι το να υπόκειται σε διαδικασία απονομής ευθυνών και επιβολής τιμωρίας για κάποιο έγκλημα μόνον το ...μισό των υπεύθυνων. Αυτό κύρια μέ απασχολεί, εμένα τον πολίτη.
Το τί πιστεύουν και τί προσκυνάνε οι διάφοροι θρησκόληπτοι ή απλώς θρησκευόμενοι και ποιός και πόσο τους εκμεταλλεύεται μέ ενδιαφέρει μεν αλλά πολύ λιγότερο από το πως λειτουργεί η -φερόμενη ως- δημοκρατία μας.
Το καταλαβαίνετε αυτό κ.κ. βουλευτές μας που απαλλάξατε τους εμπλεκόμενους υπουργούς με το κόλπο (Ναι! Για κόλπο πρόκειται!) της παραγραφής;;;
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
(*) Με τόσες αντιχριστιανικές -από αιώνες...- πράξεις των "ιερωμένων" ταγών είναι απορίας άξιο γιατί διατηρείται ακόμα αυτός ο όρος.
Και... μην μού πει κανείς ότι ...προπαγανδίζω τις άλλες "σέχτες" του χριστιανισμού. Τα ίδια και χειρότερα έκαναν όλες... Τα ίδια και χειρότερα έκαναν όλες οι θρησκευτικές σέχτες εις τον αιώνα τον άπαντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: