14.1.12

Όχι αυγά και γιαούρτια!!!

Όσοι με ξέρουν είτε in the flesh(*) στην καθημερινή ζωή είτε εδώ, στην εικονική, θα ξέρουν και ότι δεν είμαι σύμφωνος με το να πετιούνται αυγά ή γιαούρτια στους παντός είδους "ταγούς" μας.
Διαφωνώ πολύ (ή "κάθετα" που λένε οι ΠΑΣΟΚοι...) με την ενέργεια αυτή εναντίον υπουργών, βουλευτών, δημάρχων κλπ, έστω και αν αυτοί έδωσαν τα χείριστα σημάδια ανικανότητας, αναξιότητας, υποκρισίας, ψευδολογίας ή και, νέτα-σκέτα, διαφθοράς ακόμα!
Διαφωνώ πολύ διότι, στις άθλιες μέρες που περνάμε, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι συνάθρωποί μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και άλλοι -οι πιο τυχεροί- καταφεύγουν στα δημόσια συσσίτια για ένα πιάτο φα'ί', ενώ άλλοι συλλέγουν τα περισσεύματα στις λαϊκές αγορές ή/και στους κάδους απορριμάτων, διαφωνώ πολύ να χρησιμοποιούνται ΤΡΟΦΙΜΑ ως μέσα αποδοκιμασίας!!!
Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός μας και νύν -ακόμα....- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που -μήν το ξεχνάμε- είχε πάρει στις πρόσφατες εκλογές τις ψήφους σχεδόν των μισών Ελλήνων, άλλα είχε προβλέψει -και έμμεσα συστήσει- σε
περίπτωση τυχόν αποτυχίας τους στην διακυβέρνηση της χώρας:
«Θα μάς πάρουν μέ τις πέτρες» είχε πει ο τότε πρωθυπουργός.
Δεν είχε πει θα μάς πάρουν με τ' αυγά και τα γιαούρτια!!!
Κι εμείς δεν πρέπει να πράττουμε διαφορετικά από ό,τι είπε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός!
Να ψάξουμε να βρούμε ΠΕΤΡΕΣ, για να εκδηλώσουμε την αποδοκιμασία μας εναντίον όσων θεωρούμε ότι πρέπει να την εκδηλώσουμε.
Όχι να σπαταλάμε τρόφιμα, τόσο αναγκαία σε κάποιους συνανθρώπους μας!!!

Υ.Γ.
Να ήταν τουλάχιστον τα γιαουρτάκια σε παραδοσιακούς πήλινους κεσσέδες, όπως το εικονιζόμενο, αντί μέσα σε εκείνα τα απαίσια πλαστικά, τότε θα το ξανασκεφτόμουνα και ίσως απέσυρα το δεύτερο σκέλος της διαφωνίας μου, διότι μερικώς θα είχαν τα αποτελέσματα του πετροβολήματος, το οποίο συνέστησε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) αθάνατε αγγλομαθή Κουλούρη... πόσα μάς δίδαξες!

2 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Y.Γ.
Οι κουκουλοφόροι διαβάζουν το μπλογκ μου!

Στη χτεσινή τους αποδοκιμασία της κας Ντόρας Μπακογιάννη ακολούθησαν την ιδέα του Γ.Α.Π. και χρησιμοποίησαν (και) πέτρες!

Καραμούζα είπε...

Ατακαδόρ,
μού αρέσει που μεταφέρεις πιστά το "γράμμα" όσων λέει ο μεγάλος αρχηγός!

Αυτό θα πει έντιμη δημοσιογραφία, φίλε μου!

Ελπίζω να τό προσέξουν και κάποιοι άλλοι και να σέ προτείνουν για το φετεινό βραβείο "Πούλιτζερ".