20.5.12

♬ «Είναι γάτα, είναι γάτα...
ο μικρός χωρίς γραβάτα!» ♪

* Έ! τώρα... Αυτό το ξέρει κάθε πικραμένος... Πρωθυπουργεύων και μή... Είναι "γάτα"... Κανένας έλληνας δεν αμφιβάλλει πλέον γιαυτό. Είτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι.
Κι εδώ που τα λέμε, νομίζω ότι η ...γατοσύνη έχει επικρατήσει σε όλη τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χαράζει τις κατευθύνσεις, την "γραμμή" όπως λέγεται, αυτού του συνασπισμού κομμάτων. Κατευθύνσεις που παρουσιάζει μετά (κυρίως) ο ...μικρός χωρίς γραβάτα... στα ΜΜΕ και τις ομιλίες.
Κράτησαν για στενότερο κύκλο τις μακροσκελείς αναλύσεις και απευθύνθηκαν στον κόσμο με απλά λόγια, με εύληπτες, κατανοητές προτάσεις για τα προβλήματά του.
Εγώ δεν μπορώ να βρώ άλλη εξήγηση της τόσης αύξησης των ψήφων του.

* Παρακολούθησα "με κομμένη την ανάσα" -τρόπος του λέγειν...- την διαδικασία των "διερευνητικών εντολών".
Και έκανα ...εμετό -τρόπος του λέγειν...- κάθε φορά που αναφέρονταν ο όρος "αρχηγός" κόμματος. Αυτός ακριβώς ο όρος που αναφέρεται στο διαβόητο -τρόπος του λέγειν...- άρθρο 37 του αυταρχικού -τρόπος του λέγειν...- Συντάγματός μας. Και μάλιστα (8) οχτώ φορές παρακαλώ!!!
Ενώ από όσο ξέρω, και σύμφωνα με τα καταστατικά τους, τα υπάρχοντα κόμματα ΠΡΟΕΔΡΟ έχουν όχι αρχηγό!!!
Εκτός της "Χρυσής Αυγής" βέβαια που έχει Führer(*), δηλονότι «οδηγητή»... 
Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι κόμμα αλλά συνασπισμός, ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του είναι ο ...«μικρός χωρίς γραβάτα» και όχι "αρχηγός"...

* Κι εκείνη η -σωστή όπως αποδείχτηκε- παρατήρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, σε κάποια τηλεοπτική παρέμβαση, ότι έπρεπε να συγκληθεί η Βουλή, έστω για μία μέρα..., ώστε να μπορεί να την "διαλύσει" μετά ο ΠτΔ, αν απόβαιναν άκαρπες οι «διερευνητικές εντολές», με ταρακούνησε λίγο. Μού 'βαλε ιδέες.
Ρέ σύ, είπα, γίνεται σε ένα πολίτευμα που αποκαλείται "δημοκρατία" (ή έστω προσποιείται ότι είναι δημοκρατία...) να μάς ξεπουρδαλιάζουν με τον όρο "αρχηγός";;; Τόση βλακεία πιά των συντακτών του συνταγματικού κειμένου;;;
Θες, κύριε, να κοροϊδέψεις τον κόσμο ότι έχει δημοκρατία χωρίς να έχει;;; Κάντο σωστά!!! Απόφυγε όρους που αποκαλύπτουν ότι περί «ενός ανδρός αρχή» πρόκειται... Ή «περί απολυταρχισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα»(**)...

* Ως συνέχεια σκέφτηκα το εξής: Οι εκλογές στην προεδρευόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία γίνονται για να αναδειχτούν οι βουλευτές. Για να σχηματιστεί η Βουλή, το Νομοθετικό Σώμα. Όχι για να βγεί πρωθυπουργός (εκτελεστικό όργανο). Άρα πρώτα έπρεπε να συγκληθεί η Βουλή και αυτή να αναδείξει (ή όχι) πρωθυπουργό.
Το να δίνει "εντολή σχηματισμού κυβέρνησης" (οριστική ή διερευνητική) ένα άτομο, ο ΠτΔ, είναι κατάλοιπο μοναρχικών -ελέω θεού...- καθεστώτων. Δεν είναι δημοκρατική πρακτική.
- - - - - - - - - - - - - -
(*) Γιαυτό δεν τον κάλεσε ο ΠτΔ στην σύσκεψη των "αρχηγών". Δεν είσαι αρχηγός, κύριε, δεν καλείσαι...
(**) Ανακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23-12-1974 για το καραμανλικό Σύνταγμα. Που όμως φρόντισε να το κάνει απολυταρχικότερο, ...πρωθυπουργικότερο, όταν πήρε την εξουσία ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: