5.7.10

«Τώρα με την κρίση, μία είν' η λύση»

Αγοράζετε έπιπλα... (έστω κι αν δεν χρειάζεστε;...) από την τάδε επιπλοποι'ί'α...
Έτσι ισχυρίζεται μιά διαφήμιση, εκμεταλλευόμενη προφανώς τη λέξη που έχει γραφεί και ακουστεί απείρως περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη τον τελευταίο χρόνο...
Πολλές φορές, ιδίως στην αρχή, συνοδευόμενη από το «οικονομική»... Τώρα πιά ως σκέτη "κρίση". Όχι τόσο διότι «τα ευκόλως εννοοούμενα παραλείπονται» αλλά περισσότερο επειδή τώωωωωωωωωωωωρα καταλάβαμε πως για συνολική κρίση του συστήματος πρόκειται.
Της -λεγόμενης- ελεύθερης Αγοράς. Οι χειριστές-εκμεταλλευτές της οποίας, πάραπολύ έντεχνα και χρησιμοποιώντας την πληθώρα των ΜΜΕ που διαθέτουν, έχουν καταφέρει να τήν περάσουν ως κρίση των "παράλογων" εργασιακών απαιτήσεων και του "σπάταλου" κοινωνικού κράτους.
Οπότε, πράγματι, μία είν η λύση:
Καταργείς κάθε ρύθμιση στα εργατικά που προστάτευε στοιχειωδώς τους εργαζόμενους από την πλήρη εξουθένωση, μετατρέπεις τους μισθούς (όλους τούς μισθούς πλην όσων παίρνουν οι "ταγοί κι οι "μάνατζερ"...) σε μισθούς πείνας, ιδιωτικοποιείς υγεία και ασφάλιση, διότι από παντού πρέπει να κερδίζουν μερικοί, και ...καθάρισες.
Έδωσες λύση στην κρίση!

Να δούμε για πόσον καιρό θα περνάει το παραμύθι τους.
Έξω από την Ελλάδα εννοώ. Διότι η στόχευσή τους είναι παγκόσμια.
Η ...Ψωρογιώργαινα ένα πειραματόζωο είναι γι' αυτούς.

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλώς σε :-)

Δεν ξέρω τι λένε, τα στοιχεία πάντως δείχνουν, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι, οι εκατομυρριούχοι αυξήθηκαν......
(το διάβαζα σήμερα)

Καλή εβδομάδα

...Ατακαδόρ είπε...

Καλή μου Βάσσια,
η ενγένει ποσότητα του χρήματος είναι περίπου σταθερή!
Όταν ΦΕΥΓΕΙ από κάπου, κάπου αλλού ΠΑΕΙ, δεν ...εξαφανίζεται!

Φεύγει από τις τσέπες μας, πάει στις τσέπες τους. Απλό.